Wat is kinderfysiotherapie?

Iedereen heeft in zijn kinderjaren leren bewegen. Spelenderwijs ontwikkelen kinderen hun zintuigen en motoriek. Meestal gaat dat goed en bijna ongemerkt. fijne motoriek kinderfysiotherapie
Maar bij sommige kinderen duurt het langer of wijkt de ontwikkeling af van wat gebruikelijk is. Hierdoor kunnen kinderen te weinig ervaring opdoen.
Ze hebben meer oefening nodig om bepaalde vaardigheden onder de knie te krijgen. Of zij moeten leren met minder mogelijkheden zo optimaal mogelijk verder te leven.
Al deze kinderen kunnen baat hebben bij een behandeling door een kinderfysiotherapeut.
Kinderfysiotherapie wordt gegeven in onze praktijk in Assen. 

De kinderfysiotherapeut is gespecialiseerd op het gebied van bewegend functioneren van kinderen en jeugdigen tussen 0 en 18 jaar met motorische problemen, handicaps.
Motoriek is voor kinderen het middel om zichzelf en zijn omgeving te leren kennen. Een (ver)storing kan zijn weerslag hebben op andere facetten van de ontwikkeling, zoals het sociaal en/of psychisch functioneren.
Tijdig signaleren, onderzoeken en behandelen (zoals bijvoorbeeld bij een afgeplat hoofdje) is dus van groot belang.
Bij enkelvoudige problemen kunnen we vaak in 1 behandeling de fysiotherapeutische diagnose stellen en het behandelplan opstellen.
Bij meer complexe problematiek zijn 2-3 zittingen nodig om de diagnose te stellen. Jonge kinderen(0-2 jr) of kinderen die vanwege hun gezondheid niet in staat zijn om naar de praktijk komen kunnen thuis behandeld worden.
Het onderzoek en de behandeling van kinderen wordt vaak in overleg met andere zorgverleners gedaan, zoals de logopedist en de ergotherapeut, maar ook met de leerkracht en de remedial teacher van de school.  Als ouder staat u niet aan de zijlijn, maar u wordt betrokken bij het onderzoeks-/behandelproces. U krijgt van ons adviezen en eventueel oefeningen voor thuis of op school.

 balansoefening kinderfysiotherapie

Kinderen tot 18 jaar hebben vanuit de basisverzekering recht op 18 behandelingen. Afhankelijk van uw aanvullende pakket kunnen meer behandelingen vergoed worden. Dit kan zonder verwijzing van een arts. Voor bepaalde aandoeningen kan een kind, met een verwijzing van een specialist, een chronische indicatie krijgen. Dan vergoedt de basisverzekering alle behandelingen. Kijkt u altijd goed in de verzekeringspolis hoe het zit met de aanvullende verzekering.