Mary Vaes-Schuringa

Algemeen

 

Ik ben gehuwd met Ben, drie kinderen in de leeftijd 9 tot 13 jaar. Ik ben geboren in Veendam. Na het behalen van mijn Atheneum heb ik langdurig in de regio Utrecht gewoond. Ik ben na de Mondhygiëne-opleiding te Utrecht, als Mondhygiënist in 1993 gestart in een Parodontologiepraktijk in Den Haag. Enige tijd later ook nog in een tandartsenpraktijk (implantologie, orthodontie) in Vleuten tot 2000.

Ik ben werkzaam als fysiotherapeut sinds 1997, te Papendal binnen de Congrescommissie bij de NVFS, daarnaast in een groepspraktijk te Leersum. Van 1997 tot 2000 gaf ik Medische trainingstherapie in Vleuten. Vanaf 2001 werkzaam in een gezondheidscentrum (Stichting) te Huizen tot en met 2003. Daarnaast vanaf 2002 werkzaam in een vrijgevestigde praktijk. Dit werd later een gezondheidscentrum (multidisciplinair onder één dak) te Capelle aan den IJssel. Wat later kwam daar het werk in het Sophia Kinderziekenhuis (Erasmus MC) te Rotterdam bij tot onze verhuizing naar Assen in 2010. 

 Interessegebied:

  1. Sporters: turnen, zwemmen, basketbal, volleybal, dansen, muzikanten.
  2. Kinderen: DCD, motorische problemen bij gedragsproblematiek, baby's, sportgerelateerde klachten, medisch onverklaarbare klachten, Downsyndroom.
  3. Kaken: hoofdpijn, kaakklachten, nekproblematiek.
  4. Orthopedische Manuele Therapie: kindermanuele therapie, onbegrepen klachten, second opinions, sporters.
  5. Dry Needling: alle deelgebieden ( kaken, hoofd, nek, schouders, armen, wervelkolom, heupen, benen).

Visie

Binnen mijn werk benut ik alle tools die ik in de loop der jaren heb verzameld in mijn rugzak. De minder bruikbare aspecten worden minder gebruikt, maar indien het soms wel handig is, gebruik ik ze wel en gooi ze niet overboord omdat er mogelijk minder bewijslast is om deze techniek of hulpmiddel te gebruiken. Wij proberen ten alle tijde te voorkomen dat er een zogenaamde "kokervisie" ontstaat. Dit doen wij door elkaar te consulteren, regelmatig te sparren binnen de praktijk over bepaalde casussen, fysiek mee te kijken en te denken. Indien nodig verwijzen wij patiënten door naar een andere praktijk of andere disciplines. Wij geloven niet in "recept-therapie". Dat wil zeggen dat we niet één standaard hebben voor een bepaalde klacht, omdat elke patiënt anders is.

Opleidingen:

 

(Mondhygiënist: niet meer
werkzaam)

 

1993  Utrecht

 

Algemeen Fysiotherapeut

 

1997  Utrecht

Orofaciaal Fysiotherapeut
(Kaakfysiotherapeut)

 

2000  Amsterdam,
Nijmegen, Utrecht

 

Orthopedisch Manueel Therapeut

 

2004  Delft

Dry Needling 

Instructeur Dry Needling Domburg

 

2008  Domburg

2010 Domburg

Professional Master
Kinderfysiotherapie

 

2013  Rotterdam

Plagiocephalometrie

 

2013  Veghel

Mulligan ABC

 

2015  Vught

 Naast alle "grote" opleidingen zijn er kleinere opleidingen en cursussen gevolgd binnen elk van de deelgebieden van het vak.

 Aanwezig:

 

Maandag

 

Dinsdag

 

Woensdag (tot 11.30, Stelmakerstraat)